Support & Downloads

Quisque actraqum nunc no dolor sit ametaugue dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consyect etur adipiscing elit.

j j

Contact Info
New York +(123) 456 -7890 innovio@mikado-themes.com 184 Main Street Victoria 8007
Folow us on social
Image Alt

Meet your neighbour

Με το σχέδιο αυτό θέλουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία στις γειτονιές της Αθήνας. Θέλουμε να βλέπουμε ανθρώπους να βγαίνουν και να λένε καλημέρα όταν βλέπουν τον γείτονά τους και να ξέρουν ποιοι μένουν δίπλα τους. Θέλουμε να βλέπουμε μια γειτονιά ανθρώπινη και ζωντανή, με τους ανθρώπους να λειτουργούν μέσω της αλληλεγγύης και να βοηθούν τους συμπολίτες τους. Μέσα από τις δράσεις μας θέλουμε να προκαλέσουμε αυτή την αλλαγή, η οποία θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά το σχέδιο. Επιπλέον, θα επιχειρήσουμε να καθιερώσουμε την ημέρα της γιορτής ως ημέρα καλής γειτονίας και να δημιουργούμε αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον σε πιο αυτόνομο επίπεδο.

 

Όραμα μας είναι μέσα από αυτό το σχέδιο να αποτελέσουμε καλή πρακτική για τους δήμους της Αθήνας και την Εθνική Μονάδα, που θα μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν στο πλαίσιο της Στρατηγικής Σύμπραξης Europe Goes Local και να παρακινήσουμε δήμους και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες ενέργειες που θα έχουν αντίκτυπο στη καθημερινή ζωή των πολιτών.

 

Οι στόχοι του σχεδίου είναι:

  • Να φέρουμε κοντά ανθρώπους που είναι γείτονες σε μεγάλες γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά μέσω της αλληλεγγύης.
  • Να βελτιώσουμε τις συνθήκες ψυχικής υγείας της καθημερινότητας στις γειτονιές της Αθήνας. Άνθρωποι που κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και της καραντίνας του COVID-19 απομονώθηκαν θα βρουν στήριξη και έναν άνθρωπο που μπορούν να μιλήσουν.
  • Να καλλιεργήσουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης και της καλής γειτονίας, το οποίο είναι απαραίτητο να υπάρχει, ιδίως σε περίπτωση δεύτερης καραντίνας.